Sıfır Atık Ortak Hedefimiz Olmalı
Burhan Geri Dönüşüm | Atık Ara Depolama, Hurda Metal Alımı, Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Geri Donüşümü

Sıfır Atık Ortak Hedefimiz Olmalı

Deniz ve kıyılarımızın korunmasını ulusal bir öncelik haline getirerek gelecek nesillere, kalkınmada sürdürülebilirlik hedefi ile, yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla çalışıyoruz.

Öncelikle; Sıfır Atık Nedir
İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir.

Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmakta ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Bu durum göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Bu nedenledir ki son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları hem bireysel hem kurumsal hem de belediye genelinde yaygınlaşmaktadır.

Sıfır atık yaklaşımının esas alınması ile sağlanacak avantajlar;

❖ Verimliliğin artması,
❖ Temiz ortam kaynaklı olarak performansın artması,
❖ İsrafın önüne geçildiğinden maliyetlerin azaltılması,
❖ Çevresel risklerin azalmasının sağlanması,
❖ Çevre koruma bilincinin kurum bünyesinde gelişmesine katkı sağlandığından çalışanların “duyarlı tüketici” duygusuna sahip olmasının sağlanması,
❖ Ulusal ve uluslararası pazarlarda kurumun “Çevreci” sıfatına sahip olmasının sağlanması, bu sayede saygınlığının arttırılmasıdır.

Ülkemiz, deniz ve kıyılarının gerek doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel kaynakları, gerekse biyolojik çeşitliliği ile hem sualtı hem de su üstü canlı ve cansız varlıkları açısından dünyanın en zengin ülkelerinden biridir.

ANKARA VALİLİĞİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden alınan Tehlikesiz Atıklar Toplama ve Ayırma Belgesi ile de bazı tehlikesiz atıkların geri kazanımı tebliği ekinde yer alan kodlardaki tehlikesiz atıklar içinde BURHAN GERİ DÖNÜŞÜM olarak hizmet vermekteyiz.

Geri Dönüşüm Sektöründe, "Önce İnsan!" prensibiyle; Doğa ve Çevre Dostu Geri Dönüşüm yapan firmamız, tüm ihtiyaçlarınızda 1968'den bu yana tecrübe ve deneyimiyle hizmet vermeye devam etmektedir.